Objave
''You live in heaven!''- popotnika iz Avstralije v Kranju
15.04.2018
Čudovit dan, ko je sonce počasi ugašalo za gorami na zahodu. Spokojen večerni mrak je pokril mesto. Zagledam starejši par z zemljevidom v rokah in s široko odprtimi očmi, ki so begale po okolici. Ob vhodnem portalu Gradu Khislstein sta ugotovila, da jima brez pomoči domačina ne bo uspelo najti hotela v okolici Kranja. Ob pogovoru, ko sem jima obrazložil pot do hotela, sta mi pripovedovala, kaj vse sta si ogledala in videla v Sloveniji v tem mesecu dni. Pripotovala sta iz Avstralije in mi zagotovila z žarom v očeh: ''You live in heaven!''. Ja res je, toda v teh nebesih imamo še marsikaj za postoriti. Izzivov nam ne bo zmanjkalo!
Premostimo razlike med nami
07.04.2018
Danes pozno popoldan sem se vračal v Slovenijo iz tujine. Zame je vrnitev domov darilo za dušo, ko zaslišim lepo slovensko besedo in ko se mi pogled spočije na naših gorah, gozdovih, travnikih..... Seveda je tudi v tujini mnogo lepega. Toda ni lepšega kot domovina.
Srečanje
29.03.2018
Danes, na ta deževni večer, ko zima še ne pusti, da se narava ogreje, sem jo zagledal, oblečeno v zaplatah našiti plašč in suhega obraza. Sivi lasje so bili skriti pod kapo. Pred vhodom v trgovino je stala z majhno vrečko in me gledala. Spogledala sva se in njen pogled je govoril več kot tisoč besed. Dostojanstveno mi je z nasmehom na obrazu povedala, da je danes dobila skromno pokojnino in da se bo sedaj do sitega najedla. Da je kupila kruh in malo šunke, sadja itd.. za skromni denar in dodala, da bodo prazniki sedaj lepši. Nikogar nima in mi je to želela povedati. Pa lepe praznike mi je še zaželela in odšla v moj spomin.
 
Letenje
27.02.2018
V pilotski kabini dvomotornega letala. V daljavi hribi in meglice ter tam daleč letališče. Hrup motorjev in množica instrumentov ter različnih stikal. Super občutek, ko ti vse deluje. Ali pač ne?
Hčerka Katja se je poročila s svojim izbrancem Dejanom
24.02.2018
Najlepši trenutek hčerke Katje, ko je zapečatila dolgoletno srčno vez s svojim izbrancem Dejanom. V čudovitem okolju graščine v Izoli smo svatje srečen par pospremili na začetek njune skupne poti.
Dare JARC
Cesta Staneta Žagarja 39, 4000 Kranj
telefon: 031 - 716 571
darejarcsi@gmail.com