Objave
SLOVENIJI OB PRAZNIKU
25.06.2018
Drage Slovenke.... dragi Slovenci, spoštovani državljani in državljanke naše prelepe dežele... ob dnevu državnosti, prazniku vseh nas, ki Slovenijo v srcu nosimo, Vam želim lep praznik. Naj zaplapolajo slovenske zastave po vseh domovih.... naj nas vse preplavijo lepi in globoki občutki kot v letu 1991!

SLOVENIJA MOJA DEŽELA
11.05.2018
Kako je lep slovenski svet,
In nikar se odslej ne boj življenja!
10.05.2018
Pogovarjal sem se z mladim človekom, ki je zakorakal v polnoletnost, strgal s sebe spone varnega doma ter pokroviteljstva staršev in odprl vrata v svobodo. Tako zelo si je želel te svobode, njeno realnost pa je spoznal skoraj v trenutku.
 
Od sanj do cilja
26.04.2018
Kdor zmore sanjati, najde vizijo
 
POGOVOR Z ALJO FURLAN, pesnico, pisateljico, slikarko
25.04.2018
Kjer se umetnost duš ljudi preplete s goriškimi griči in vonjem morja tam blizu ... tukaj so doma nežne duše ljudi, ki jih kraška burja utrdi.

Prehod za pešce
22.04.2018
Starejša sključena gospa s palico in malo vrečko se je ustavila na pločniku in se zazrala v zebrasto oznako, ki je vodila na drugo stran prometne ceste. Njen pogled na levo in desno ni bilo dovolj, da bi kdo od voznikov ustavil in ji dal možnost, da bi prišla na drugo stran. Po pločniku so mimo nje hodili mladi in starejši, kot da je ni. Mlada dekleta zazrta med hojo v svoje prenosne telefone se opazile niso gospe, ki se je z obupom v očeh ozirala okoli sebe in iskala pomoč. Mudilo se mi je, toda vseeno sem pristopil do nje in ji predlagal, da greva skupaj čez cesto in da ji bom pomagal. Leta so zarezala brazde preizkušenj na njenem obrazu. Noge je tudi niso več varno nosile po poteh. Tiho se mi je zahvalila, kot da bi se ustrašila, da bi jo se jaz pustil tam na pločniku med množico ljudi. Trdno me je prijela pod roko in počasnega koraka sva zakoračila po zebri zarisani na sivem asfaltu ceste. Vozila so se ustavila. Nestrpen mladenič v športnem avtu in z bobnečimi basi avto radia je trobil in z rokami mahal naj pospešiva. Dokazoval je, da se mu mudi hrupno živeti in da ne želi videti starosti. Ko sva prišla na drugo stran ceste je gospa zatrdila, da je utrujena in da si ji njeno življenje zaradi bolezni počasi zaključuje. Zahvalila se mi je in počasnega ter nestabilnega koraka je šla svojo pot. Spraševal sem se ali so res nekateri mladi v srcu tako neusmiljeni do starejših. Ali je biti star in nemočen nekaj, kar je za ''sodobno družbo'' nesprejemljivo? Kje smo naredila napako, da je tako? Gospa je bila pred mnogimi leti profesorica. Ob prehodu za pešce stoji Gimnazija. Tudi v dragulju, kot je Slovenija imamo izzive, kako še bolje spoštljivo povezati generacije med seboj in omogočiti, da mladi sprejemajo znanje in modrost od starejših.
 
''You live in heaven!''- popotnika iz Avstralije v Kranju
15.04.2018
Čudovit dan, ko je sonce počasi ugašalo za gorami na zahodu. Spokojen večerni mrak je pokril mesto. Zagledam starejši par z zemljevidom v rokah in s široko odprtimi očmi, ki so begale po okolici. Ob vhodnem portalu Gradu Khislstein sta ugotovila, da jima brez pomoči domačina ne bo uspelo najti hotela v okolici Kranja. Ob pogovoru, ko sem jima obrazložil pot do hotela, sta mi pripovedovala, kaj vse sta si ogledala in videla v Sloveniji v tem mesecu dni. Pripotovala sta iz Avstralije in mi zagotovila z žarom v očeh: ''You live in heaven!''. Ja res je, toda v teh nebesih imamo še marsikaj za postoriti. Izzivov nam ne bo zmanjkalo!
Premostimo razlike med nami
07.04.2018
Danes pozno popoldan sem se vračal v Slovenijo iz tujine. Zame je vrnitev domov darilo za dušo, ko zaslišim lepo slovensko besedo in ko se mi pogled spočije na naših gorah, gozdovih, travnikih..... Seveda je tudi v tujini mnogo lepega. Toda ni lepšega kot domovina.
Srečanje
29.03.2018
Danes, na ta deževni večer, ko zima še ne pusti, da se narava ogreje, sem jo zagledal, oblečeno v zaplatah našiti plašč in suhega obraza. Sivi lasje so bili skriti pod kapo. Pred vhodom v trgovino je stala z majhno vrečko in me gledala. Spogledala sva se in njen pogled je govoril več kot tisoč besed. Dostojanstveno mi je z nasmehom na obrazu povedala, da je danes dobila skromno pokojnino in da se bo sedaj do sitega najedla. Da je kupila kruh in malo šunke, sadja itd.. za skromni denar in dodala, da bodo prazniki sedaj lepši. Nikogar nima in mi je to želela povedati. Pa lepe praznike mi je še zaželela in odšla v moj spomin.
 
Letenje
27.02.2018
V pilotski kabini dvomotornega letala. V daljavi hribi in meglice ter tam daleč letališče. Hrup motorjev in množica instrumentov ter različnih stikal. Super občutek, ko ti vse deluje. Ali pač ne?
Hčerka Katja se je poročila s svojim izbrancem Dejanom
24.02.2018
Najlepši trenutek hčerke Katje, ko je zapečatila dolgoletno srčno vez s svojim izbrancem Dejanom. V čudovitem okolju graščine v Izoli smo svatje srečen par pospremili na začetek njune skupne poti.
Dare JARC
Cesta Staneta Žagarja 39, 4000 Kranj
telefon: 031 - 716 571
darejarcsi@gmail.com
Izdelano v: G-SOFT